В повечето опаковъчни линии последователността от операции започва с подготовката на бутилката. Това включва организиране и поставяне на бутилките върху конвейер за транспортиране до станция за почистване. Машините за изплакване на бутилки се използват за евакуиране на прах и други малки частици от стъклени, метални и пластмасови бутилки, като ги почистват преди бутилиране. Тези замърсители често се натрупват в бутилката по време на транспортиране или съхранение и трябва да бъдат отстранени, за да се осигури по-чиста бутилка.

Нашите машини за миене на бутилки са проектирани с акцент върху гъвкавостта, многофункционалността и простотата. Механичните компоненти на нашата машина за почистване на бутилки позволяват много форми и размери на контейнери да се управляват с проста смяна, като се използват малко или никакви сменяеми части. Усъвършенстваните PLC контроли със сензорни екрани на нашите изплакващи устройства осигуряват възможност за съхраняване на множество програми в PLC контролера, като допълнително намаляват времето за смяна. Уреди за миене на бутилки, почистващи препарати и настройки за индексиране на контейнери се програмират лесно и се записват с нашия автоматичен режим за настройка на изплаквателите, което позволява промените в почистващите препарати за бутилки да се правят бързо и без усилие.

Вижте видео

Автоматична машина за изплакване на бутилка вода

Вижте видео

Линейна автоматична перална машина за бутилки с въздух

Вижте видео

Ротационна почистваща машина за измиване с въздушна струя за бутилки

Вижте видео

Автоматична почистваща машина за измиване на бутилки

Контейнерите могат да събират прах или отломки от производствения процес на бутилката, по време на транспортиране или дори по време на съхранение, докато чакат да бъдат използвани на опаковъчна линия. За редица различни индустрии гарантирането, че контейнерите са чисти преди въвеждането на продукта, може да бъде много важна стъпка. Компаниите за храни и напитки и други индустрии, които произвеждат хранителни или консумативни продукти, например, не биха искали продуктите им да бъдат замърсени по време на процеса на опаковане. Други индустрии може да имат свои собствени причини за почистване на контейнерите преди процеса на пълнене. Liquid Packaging Solutions предоставя редица машини за изплакване и измиване на бутилки, които могат да почистват бутилките и също така помагат за поддържането на целия процес на опаковане санитарен.

Вероятно най-популярната машина за почистване на контейнери е автоматичната машина за изплакване с обръщащ въздух. Описателното име ви казва почти всичко, което трябва да знаете за това оборудване. С помощта на конвейер и система за индексиране, автоматичният въздушен промивач премества контейнерите в позиция под промивните дюзи. След като бъдат поставени на място, контейнерите ще бъдат захванати със скоби и обърнати над съд за изплакване. Дюзите издухват вътрешността на контейнерите с чист въздух, разхлабвайки остатъците и позволявайки им да бъдат освободени в басейна за изплакване. След това изплакнатите контейнери се връщат на конвейера, освобождават се и се изпращат към машината за пълнене!

Автоматичните машини за изплакване също могат да бъдат произведени за използване на вода или друга течност за почистване на контейнери или дори за използване на комбинация от въздух и вода. Основното предимство на промивката за въздух е липсата на отпадъчен продукт, когато вода, опаковъчен продукт или друга течност се използва за почистване на бутилки.

Пет причини опаковчиците да използват автоматични машини за изплакване на бутилки

1. Помага да се поддържа санитарен процес на опаковане

На първо място, машините за изплакване и миене помагат да се поддържа санитарен процес на опаковане. Дори ако цялото друго оборудване е произведено като санитарна машина, бутилките или другите контейнери, въведени в процеса, могат да замърсят продукта. Прах, отломки и други материали могат да бъдат оставени по време на производството на контейнер, могат да се натрупат по време на транспортирането на контейнера или дори да се натрупат в склад, чакайки да бъдат използвани. Включването на машина за изплакване защитава целостта на линията за санитарно опаковане.

2. Изисква се за определени продукти или отрасли

Оборудването за почистване на контейнери е основно необходимо за индустрии като храни и напитки, фармацевтична, нутрицевтична и други области, където продуктите се поглъщат или консумират. Някои отрасли ще бъдат регулирани от правила или закони, които ще изискват продуктът да не съдържа замърсители, за да се защити потребителят. Ако принадлежите към една от тези индустрии, изплаквател, пералня или друга почистваща машина може да бъде не само желана, но може да бъде и необходимост.

3. Разнообразни машини

Оборудването за почистване на контейнери, като машините за пълнене, обикновено може да обработва различни форми и размери на контейнери. Лесните настройки на скоби, релси и други компоненти на почистващата машина позволяват бърза и лесна смяна на бутилката. В допълнение, тези машини могат да бъдат произведени за обработка както на стъклени, така и на пластмасови контейнери, както и за почистване вътре в бутилката, извън бутилката или и двете, ако желаете.

4. Лесен за работа

Както беше отбелязано по-горе, настройките на оборудването за почистване на контейнери обикновено са бързи и лесни и се постигат без използването на инструменти. В допълнение, автоматичните машини за изплакване и почистване почти винаги ще използват PLC с операторски интерфейс със сензорен екран. Много подобен на течните пълнители, интерфейсът на оператора позволява на потребителя на машината просто да въведе времена на забавяне и продължителност на един екран. В повечето случаи може да се използва и екран с рецепти, което означава, че правилните настройки могат да бъдат запазени и извикани по бърз и лесен начин.

5. Скорост

Както при всяко автоматично оборудване за опаковане, оборудването за автоматично почистване на контейнери ще помогне за ускоряване на процеса на опаковане. Представете си как изплаквате или измивате всяка бутилка или контейнер на ръка, преди да ги изпратите до цеха за пълнене, затваряне, етикетиране или друго опаковъчно оборудване. Автоматичното оборудване ускорява процеса, като използва множество глави за изплакване и непрекъснато преминаване на бутилки през машината, за да бъде в крак с другото опаковъчно оборудване.