Автоматичната машина за етикетиране на стикери е вид машина, която се използва за поставяне на етикети или стикери върху продукти или опаковки в напълно автоматизиран процес. Тези машини обикновено се използват в производствени и опаковъчни операции за ефективно и точно етикетиране на продукти с информация като имена на продукти, описания, цени и баркодове.

Автоматичните машини за етикетиране на стикери могат да бъдат програмирани да поставят етикети на определени места върху продукт или опаковка и често могат да бъдат интегрирани с друго производствено оборудване за създаване на напълно автоматизирана производствена линия. Те могат също така да имат функции като сензори за етикети, за да гарантират, че етикетите се поставят правилно и може да са в състояние да обработват различни видове етикети и опаковъчни материали.

Налични са няколко различни вида автоматични машини за етикетиране на стикери, включително етикетиращи машини с подаване на ролки, които поставят етикети от ролка етикетиращ материал, и етикетиращи машини с уплътняване и издухване, които използват подложка за набиване, за да поставят етикети върху контейнери или други продукти. Има също чувствителни на натиск машини за етикетиране, които използват лепило за поставяне на етикети, и машини за поставяне на обвивки, които поставят етикети или обвивки върху контейнери или опаковки.

Автоматичните машини за етикетиране на стикери се използват в широк спектър от индустрии, включително храни и напитки, фармацевтични продукти, козметика и домакински продукти. Те са важен инструмент за точно и ефикасно етикетиране на продукти за разпространение и продажба.

Вижте видео

Машина за етикетиране на кръгли бутилки

Машината за етикетиране на кръгли бутилки е проектирана въз основа на разумен производствен план. Процесът на етикетиране е напълно автоматичен, лесна работа, производство с голям капацитет, перфектна точност на етикетиране; Прилагайки се за продукти от фармацевтичната, химическата, хранително-вкусовата промишленост и други, които са етикетирани с кръгли контейнери, той може да добави кодиращо устройство върху него за отпечатване на номера на датата, номера на партидата.
Вижте видео

Машина за двустранно етикетиране

Машината за етикетиране с две страни е приложение за етикетиране на контейнери, които са кръгли, плоски, квадратни и други форми на контейнери в областта на ежедневната химическа, фармацевтична и хранително-вкусова промишленост. Принтерът за дата е опция за отпечатване на дата и други числа.
Вижте видео

Хоризонтална машина за етикетиране на кръгли бутилки

Оборудването е подходящо за етикетиране на обиколка или полуобиколка на различни стоящи нестабилни цилиндрични предмети. Широко използван в козметиката, храната, медицината, ежедневната химия, електрониката, играчките, хардуера, пластмасата и други индустрии, може да постигне етикетиране за цяла седмица/половин седмица. Приемане на хоризонтално предаване, хоризонтален етикет, увеличаване на стабилността, подобряване на ефективността на етикета. Той може да отпечата номер на партида и дата на производство едновременно, да реализира интегрирането на етикетиране и кодиране, да намали процеса на опаковане и да подобри ефективността на производството. Подходящ за самозалепващ етикет, самозалепващо фолио, код за електронен надзор, баркод, двуизмерен етикет с код, прозрачен етикет и др. Оборудването има висока стабилност, добър ефект на етикетиране, без мехурчета, без бръчки, висока точност на етикетиране.

Вижте видео

Горна плоска машина за етикетиране

Този тип машина за повърхностно лепило за етикетиране за постигане на разумни производствени цели и дизайн. Процесът на етикетиране е автоматична работа, проста работа, бърза скорост на производство, унифицирано местоположение за етикетиране, красиво, спретнато; Оборудването е подходящо главно за автоматично етикетиране на плоски бутилки и квадратни бутилки в храни и напитки, зърно и масло, медицина, ежедневна химическа и химическа промишленост.

Вижте видео

Пейджинг машина за плоски етикети

Автоматичната етикетираща машина може да работи за всякакви предмети с равнината, плоски повърхности като карти, чанти, книги, неоформени кутии, картонени опаковки, хартия, торбичка и друга опаковъчна торба и т.н. Приема автоматично отделни купчини от опаковъчни торби или карти и транспортирайте отделно парче върху конвейерната лента, така че да улесните етикетиращата машина да залепи всеки стикер върху предмети и по този начин да намали дреболиите на ръчното страниране, за да подобри ефективността на етикетирането. Широко използван в хранителната, медицинската, ежедневната химическа, електронна, метална, пластмасова и други индустрии. Има опционално устройство за кодиране на дата, което реализира кодиране на дата върху стикери.

Вижте видео

Машина за етикетиране на кръгли бутилки

Това е устройство, което прикрепя ролки хартиени етикети или самозалепващи етикети към бутилки, продукти или предписани опаковки. Гърбът на етикета е самостоятелен с лепило и е редовно подреден върху гладката подложка, която може автоматично да се отлепи от подаващото устройство или отлепващия механизъм на етикетиращата машина.

Приложимо за периферни повърхностни етикетиращи бутилки на клас обект, може да залепи единичен стандарт и двоен стандарт, е двойно разстоянието между гъвкавите настройки, като кръгли бутилки с гел вода, кутии за храна като етикетиране, широко използвани в козметиката, храните, лекарствата, дезинфектант , и т.н. Оборудван с устройство за откриване на периферна позиция, което може да реализира местоположението, посочено в етикета на кръглата повърхност. Допълнителен лентов принтер и машина за кодиране, дата на производство и партиден номер, отпечатани върху информацията на етикета, интегрира етикет - код.

Вижте видео

Ротационна машина за високоскоростно позициониране на етикети

Оборудването за етикетиране е за етикетиране на кръгли бутилки в индустрията като храна, масло, фармацевтика, вино, козметика и т.н. Машината с елегантен дизайн може лесно да се управлява и поддържа от обикновения работник, който не изисква специално обучение за работа с тази машина. Просто направете проста настройка, за да произведете друг продукт, когато искате да размените различните видове етикети на бутилки.

Вижте видео

Автоматична настолна машина за етикетиране

Машината за етикетиране на настолен тип може да спести работно пространство, но може да работи автоматично и точно, след като коригирате и тествате работните данни. Цялата машина използва S304 неръждаема стомана и анодизиран материал от старша алуминиева сплав, с висока устойчивост на корозия и никога не ръждясва. Той се използва широко в напитките, здравеопазването, храните, медицината, ежедневната химическа и лека промишленост. (забележка: нашата машина може да бъде персонализирана в зависимост от вашите изисквания)

Автоматичната машина за етикетиране на стикери е специализирано оборудване, което се използва за поставяне на етикети върху различни продукти. Тези машини обикновено се използват в хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост за поставяне на етикети върху бутилки, контейнери и други опаковъчни материали.

На пазара се предлагат няколко различни вида автоматични машини за етикетиране на стикери, включително чувствителни на натиск машини за етикетиране, машини за етикетиране с обвивка и машини за етикетиране със студено лепило. Всеки тип машина е проектирана да поставя етикети по специфичен начин и е подходяща за различни видове продукти и приложения за етикетиране.

В това най-добро ръководство ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за автоматичните машини за етикетиране на стикери, включително как работят, различните видове налични машини и ключовите съображения, които трябва да вземете предвид, когато избирате правилната машина за вашия бизнес.

Как работят автоматичните машини за етикетиране на стикери?

Автоматичните машини за етикетиране на стикери са проектирани да поставят етикети върху различни продукти, включително бутилки, контейнери, кутии и други опаковъчни материали. Тези машини обикновено работят, като използват един от трите основни метода за етикетиране: етикетиране, чувствително към натиск, етикетиране с обвиване или етикетиране със студено лепило.

Етикетиращите машини, чувствителни на натиск, използват ролка самозалепващи се етикети, които се поставят върху продукта чрез натиск. Етикетите обикновено се подават през машината с помощта на набор от ленти или конвейери и след това се притискат върху продукта с помощта на етикетираща глава. Този тип машина е подходяща за поставяне на етикети върху широка гама от продукти, включително бутилки, контейнери и кутии.

Увийте етикетиращи машини, както подсказва името, поставя етикети около обиколката на продукта. Тези машини обикновено се използват за поставяне на етикети върху цилиндрични продукти, като бутилки и кутии. Етикетите се подават през машината с помощта на набор от ленти или конвейери и след това се увиват около продукта с помощта на набор от ролки.

Машините за етикетиране със студено лепило използват ролка хартиени етикети, които са покрити със слой лепило на водна основа. Етикетите се подават през машината с помощта на набор от ленти или конвейери и след това се нанасят върху продукта с помощта на етикетираща глава. Лепилото се активира от влага, така че етикетираният продукт трябва да се остави да изсъхне, преди да може да бъде опакован или изпратен.

Независимо от използвания метод за етикетиране, автоматичните машини за етикетиране на стикери обикновено работят по подобен процес. Продуктът, който трябва да бъде етикетиран, се подава в машината с помощта на набор от конвейери или друг механизъм за подаване. След това етикетите се поставят върху продукта с помощта на етикетираща глава или друг етикетиращ механизъм. След като етикетът бъде поставен, етикетираният продукт се прехвърля в зона за опаковане или транспортиране.

Видове автоматични машини за етикетиране на стикери

На пазара се предлагат няколко различни вида автоматични машини за етикетиране на стикери, всяка от които е подходяща за различни видове продукти и приложения за етикетиране. Някои от най-често срещаните видове машини включват:

Машини за етикетиране, чувствителни на натиск: Тези машини са подходящи за поставяне на самозалепващи етикети върху широка гама от продукти, включително бутилки, контейнери и кутии.

Обвиващи машини за етикетиране: Тези машини са проектирани да поставят етикети около обиколката на цилиндрични продукти, като бутилки и кутии.

Машини за етикетиране със студено лепило: Тези машини използват ролка хартиени етикети, покрити с лепило на водна основа, което се нанася върху продукта с помощта на етикетираща глава.

Вградени етикетиращи машини: Тези машини са проектирани да поставят етикети върху продукти, докато се движат по производствената линия.

Ротационни етикетиращи машини: Тези машини използват серия от ролки за поставяне на етикети върху продуктите, докато преминават през машината.

Полуавтоматични етикетиращи машини: Тези машини се управляват от човешки оператор, който ръчно подава продукта в машината и го позиционира за етикетиране. Тези машини обикновено са по-евтини от напълно автоматичните машини, но изискват повече ръчен труд и не са подходящи за производство в голям обем.

Напълно автоматични етикетиращи машини: Тези машини са напълно автоматизирани и не изискват човешки оператор. Те са подходящи за производство в голям обем, но като цяло са по-скъпи от полуавтоматичните машини.

Когато избирате автоматична машина за етикетиране на стикери, е важно да имате предвид специфичните нужди на вашия бизнес. Факторите, които трябва да имате предвид, включват вида на продуктите, които трябва да етикетирате, обема на производството и вашия бюджет. Също така е важно да вземете предвид размера и оформлението на вашето производствено съоръжение, тъй като някои машини са по-подходящи за определени типове среди.

Основни съображения при избора на автоматична машина за етикетиране на стикери

Има няколко ключови съображения, които трябва да вземете предвид, когато избирате автоматична машина за етикетиране на стикери за вашия бизнес. Те включват:

Тип метод на етикетиране: Както бе споменато по-горе, има няколко различни вида методи за етикетиране, включително етикетиране, чувствително към натиск, етикетиране с обвиване и етикетиране със студено лепило. Изберете машина, която е подходяща за типа етикети, които планирате да използвате, и продуктите, които трябва да етикетирате.

Обем на производство: Помислете за обема на производството, с който се нуждаете машината. Ако имате голям обем продукти, които трябва да бъдат етикетирани, може да се нуждаете от по-модерна и скъпа машина. От друга страна, ако имате по-малък обем на производство, може да успеете да се справите с по-проста и по-евтина машина.

Размер и форма на продукта: Помислете за размера и формата на продуктите, които трябва да етикетирате. Някои машини са по-подходящи за етикетиране на определени видове продукти, като например цилиндрични бутилки или плоски контейнери.

Точност на етикетиране: Изберете машина, която може да поставя етикети точно и последователно. Ако етикетите не са поставени правилно, това може да доведе до проблеми с качеството и оплаквания на клиентите.

Скорост: Вземете предвид скоростта на машината, както и скоростта на производствената линия. По-бързата машина може да е по-скъпа, но може да помогне за повишаване на ефективността и намаляване на разходите в дългосрочен план.

Поддръжка и ремонт: Изберете машина, която е лесна за поддръжка и ремонт, тъй като това може да помогне за намаляване на времето на престой и повишаване на общата ефективност.

Цена: Съобразете бюджета си, когато избирате етикетираща машина. Машините от по-висок клас може да имат по-усъвършенствани функции и да са по-подходящи за производство в голям обем, но може да са и по-скъпи.

Заключение

Автоматичната машина за етикетиране на стикери е специализирано оборудване, което се използва за поставяне на етикети върху различни продукти. Предлагат се няколко различни вида автоматични машини за етикетиране на стикери, включително чувствителни на натиск машини за етикетиране, машини за етикетиране с обвивка и машини за етикетиране със студено лепило. Когато избирате етикетираща машина, е важно да имате предвид специфичните нужди на вашия бизнес, включително вида на продуктите, които трябва да етикетирате, обема на производството и бюджета ви. Като вземете предвид тези фактори, можете да изберете правилната машина за вашия бизнес и да подобрите ефективността и производителността.