Машината за пълнене и запечатване на туби е машина, която се използва за пълнене и запечатване на туби с различни продукти, като кремове, гелове, лосиони, храни и фармацевтични продукти. Машината работи, като първо постави празна туба върху дюза за пълнене, която след това разпределя определено количество продукт в тубата. След това тръбата се запечатва в единия край, обикновено чрез топлинно запечатване или кримпване, а другият край или се запечатва, или се оставя отворен, за да може продуктът да бъде разпределен.

Машините за пълнене и запечатване на туби могат да бъдат ръчни или автоматизирани и могат да бъдат проектирани да пълнят и запечатват туби с различни размери и материали. Тези машини обикновено се използват в козметичната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, тъй като предоставят удобен и ефективен начин за опаковане и дозиране на продукти. Някои машини за пълнене и запечатване на туби могат да бъдат интегрирани с друго опаковъчно оборудване, като машини за затваряне и системи за етикетиране, за да се създаде цялостна линия за опаковане.

Вижте видео

Автоматична машина за пълнене и запечатване на туби (20-60 туби/мин)

Машината за пълнене и запечатване на тръби приема затворена и полузатворена паста за пълнене и течност. Няма изтичане в уплътнението и консистенцията на теглото и капацитета на пълнене е добра. Пълненето, запечатването и отпечатването са завършени наведнъж. Използва се за козметична промишленост, лека промишленост (химическа промишленост за ежедневна употреба), фармацевтична промишленост, хранително-вкусова промишленост и други индустрии. Машината е подходяща за продукти, които избират туби като опаковъчни контейнери. Оборудването пълни материали като мехлеми, кремове, гелове или течности с висок вискозитет в епруветката, след това сгъва и запечатва опашката на епруветката и отпечатва кода на думата върху епруветката, за да произведе крайния продукт
Вижте видео

Полуавтоматичен пълнител и уплътнител за туби (ротационен тип 10-30 туби/мин)

Тази машина прилага принципа на трансмисията. Той използва системата за разделяне на слот колело, за да задвижва конвейерната маса, за да извършва периодично движение. Машината има 8 или 10 тръбни станции. Очаквайте ръчно подаване на тръбите към машината, тя може автоматично да позиционира тръбите, да напълва материала в тръбите, да нагрява както отвътре, така и отвън на тръбите, да запечатва тръбите, да натиска кодовете и да отрязва опашките и готовите тръби да излизат. Измерването на пълненето е точно чрез буталото на пистолета. Времето за нагряване е стабилно и регулируемо. Запечатаната опашка изглежда красива и спретната, а подстригването е много равномерно. Тази машина има стабилна производителност и няма никакъв шум и замърсяване по време на производство. Частта, която е в контакт с пълнежния материал, е изработена от висококачествена неръждаема стомана SS 304 или SS 316 L. Частите, които трябва да се почистват, са изработени от бързосменяемо устройство, което е подвижно и удобно за измиване. Ако някои материали се нуждаят от топлоизолация, нагревателният термостат може да се добави извън захранващия варел.
Вижте видео

Полуавтоматичен пълнител и уплътнител за тръби (линеен тип 6-12 тръби/мин)

Полуавтоматична машина за запечатване на пълнене на туби се използва главно за процес на пълнене, запечатване и кодиране на меки пластмасови тръби.

Разумна структура, функция, лесна работа, точно зареждане, гладка работа, нисък шум. PLC програмируемият контролер е приет, за да накара машината да работи по програмиран начин и процесът от течен до течен материал с висок вискозитет (паста) до пълнене и запечатване до маркиране на партиден номер (включително дата на производство) е напълно автоматичен. Това е пълненето и уплътняващо оборудване за алуминиеви тръби, пластмасови тръби и комбинирани тръби в козметична, фармацевтична, хранителна, лепилна и други индустрии, в съответствие със стандартните изисквания на GMP.

Вижте видео

Високоскоростна машина за пълнене и запечатване на туби (80-120 туби/мин)

Автоматичната машина за пълнене и запечатване на пластмасови / лами тръби е ново оборудване за пълнене, което е независимо разработено и проектирано и произведено от нашата компания, базирано на чуждестранен усъвършенстван тип машина за пълнене и запечатване и комбинирано с местните действителни обстоятелства на пластмасови / лами тръби. Машината типът е изцяло затворен в неръждаема стомана, подходящ за пълнене и запечатване на различни спецификации пластмасова/лами тръба, максимална скорост достига 120 туби в минута, действителната нормална скорост достига 80 до 120 туби в минута, променлива скорост чрез честотен преобразувател. Точността на пълнене е равна или по-малка от 0,5%. Начинът на запечатване на пластмасови/лами тръби е запечатване с горещ въздух.

Машината за пълнене и запечатване на туби е механично устройство, което се използва за пълнене и запечатване на туби с различни продукти, включително кремове, мехлеми, гелове и пасти. Тези машини обикновено се използват в козметичната, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост, тъй като предоставят рентабилен и ефикасен начин за опаковане на продукти за разпространение и продажба.

В това най-добро ръководство ще разгледаме различните видове налични машини за пълнене и запечатване на туби, техните характеристики и възможности, както и факторите, които трябва да имате предвид, когато купувате машина за вашия бизнес. Също така ще обсъдим различните методи за пълнене и запечатване, използвани от тези машини, и ще предоставим някои съвети за поддръжката им и отстраняването на неизправности.

Видове машини за пълнене и запечатване на туби

На пазара има няколко вида машини за пълнене и запечатване на туби, всяка със собствен набор от функции и възможности. Някои от най-често срещаните видове включват:

 • Полуавтоматични машини за пълнене и запечатване на туби: Тези машини се управляват ръчно и са подходящи за дребномащабно производство. Като цяло те са по-достъпни от напълно автоматичните машини и са лесни за работа, което ги прави популярен избор за фирми, които току-що стартират.
 • Напълно автоматични машини за пълнене и запечатване на туби: Тези машини са напълно автоматизирани и са подходящи за мащабно производство. Те обикновено са по-скъпи от полуавтоматичните машини и изискват по-високо ниво на обучение на оператора. Те обаче предлагат по-високи производствени скорости и по-добра точност и последователност, което ги прави добър избор за фирми, които искат да увеличат ефективността и производителността.

Характеристики и възможности

Машините за пълнене и запечатване на туби се предлагат в различни размери и конфигурации, за да отговарят на нуждите на различни предприятия. Някои от основните характеристики и възможности, които трябва да имате предвид при закупуване на машина, включват:

 • Скорост на производство: Скоростта на производство на машина за пълнене и запечатване на туби е важен фактор, който трябва да се има предвид, тъй като ще определи колко бързо машината може да напълни и запечата туби. По-високите производствени скорости обикновено са по-скъпи, но могат да бъдат добра инвестиция за фирми, които искат да увеличат ефективността и производителността.
 • Точност на пълнене: Точността на пълнене на машината за пълнене и запечатване на туби е важна, за да се гарантира, че правилното количество продукт се дозира във всяка туба. Някои машини са оборудвани със сензори за тегло или други системи за прецизно пълнене, за да осигурят точно пълнене.
 • Съвместимост на продукта: Различните машини за пълнене и запечатване на туби са съвместими с различни видове продукти, така че е важно да изберете машина, която е подходяща за вашия конкретен продукт. Например, някои машини са предназначени за използване с вискозни продукти като кремове и мехлеми, докато други са по-подходящи за тънки течности или гелове.
 • Метод на запечатване: Има няколко метода, използвани от машините за пълнене и запечатване на тръби за запечатване на тръбите, включително топлинно запечатване, ултразвуково запечатване и резба. Всеки метод има своите предимства и недостатъци, така че е важно да изберете машина, която използва най-подходящия метод за запечатване за вашия продукт.
 • Съвместимост на размера на тръбата: Машините за пълнене и запечатване на туби се предлагат в различни размери, за да поемат различни размери на туби. Важно е да изберете машина, която е съвместима с размера на тръбите, които ще използвате.
 • Лесна работа: Ако не сте запознати с използването на машина за пълнене и запечатване на туби, важно е да изберете машина, която е лесна за работа и поддръжка. Някои машини се предлагат с удобен за потребителя интерфейс и ясни инструкции, което може да улесни операторите да се научат как да използват машината.
 • Поддръжка и ремонт: Като всяко механично устройство, машините за пълнене и запечатване на туби изискват редовна поддръжка и може да се наложи да бъдат ремонтирани от време на време. Важно е да изберете машина от реномиран производител, който предлага добра следпродажбена поддръжка, включително техническа помощ и резервни части.
 • Сертифициране и съответствие: В зависимост от типа продукт, който пълните и запечатвате, може да се наложи да се уверите, че вашата машина за пълнене и запечатване на туби отговаря на определени стандарти за сертифициране и съответствие. Например опаковането на фармацевтични и хранителни продукти може да изисква машините да отговарят на специфични стандарти за хигиена и безопасност.

Методи за пълнене и запечатване

Има няколко метода, използвани от машините за пълнене и запечатване на туби за пълнене и запечатване на туби. Някои от най-често срещаните методи включват:

 • Топлинно запечатване: Топлинното запечатване е често срещан метод, използван за запечатване на тръби, особено тези, направени от пластмаса или ламинат. Това включва използване на топлина за стопяване на материала заедно, създавайки здраво и издръжливо уплътнение.
 • Ултразвуково запечатване: Ултразвуковото запечатване използва високочестотни звукови вълни за създаване на топлина и налягане, които се използват за запечатване на тръбите. Този метод обикновено се използва за запечатване на тръби, направени от пластмасови или ламинатни материали, и е известен със своята прецизност и бързина.
 • Резба: Резбирането включва създаване на подобно на винт затваряне на тръбата чрез натискане на предварително изрязана пластмасова или метална капачка върху края на тръбата. Този метод често се използва за запечатване на тръби, направени от пластмаса или метал, и е известен със своята простота и ниска цена.

Съвети за поддръжка и отстраняване на проблеми с машини за пълнене и запечатване на туби

Правилната поддръжка и отстраняването на неизправности може да ви помогне да гарантирате, че вашата машина за пълнене и запечатване на туби работи ефикасно и ефективно. Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид:

 • Следвайте препоръчания от производителя график за поддръжка: Повечето машини за пълнене и запечатване на туби се доставят с препоръчителен график за поддръжка, който трябва да се спазва, за да се гарантира, че машината работи по най-добрия начин. Това може да включва почистване и смазване, както и подмяна на износени или повредени части.
 • Поддържайте машината чиста: Правилното почистване е от съществено значение, за да се гарантира, че вашата машина за пълнене и запечатване на туби работи гладко и ефективно. Това може да включва редовно почистване на станциите за пълнене и запечатване, както и на околните зони на машината.
 • Използвайте правилния тип лубрикант: Използването на правилния тип смазка е от съществено значение, за да се гарантира, че движещите се части на вашата машина работят гладко и ефективно. Уверете се, че използвате смазката, препоръчана от производителя, за да избегнете повреда на машината.
 • Решавайте проблемите веднага щом възникнат: Ако забележите някакви проблеми с вашата машина за пълнене и запечатване на туби, важно е да ги отстраните възможно най-скоро, за да избегнете по-нататъшни повреди или прекъсвания. Това може да включва справка с ръководството на машината или свързване с производителя за техническа помощ.

Заключение

Машините за пълнене и запечатване на туби са от съществено значение за фирми, които произвеждат и пакетират различни продукти, включително кремове, мехлеми, гелове и пасти. Тези машини предлагат рентабилен и ефикасен начин за опаковане на продукти за разпространение и продажба и обикновено се използват в козметичната, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост.

Когато купувате машина за пълнене и запечатване на туби, е важно да имате предвид вида на машината, нейните характеристики и възможности и метода на пълнене и запечатване, който използва. Правилната поддръжка и отстраняването на неизправности също могат да помогнат да се гарантира, че вашата машина работи ефикасно и ефективно.