Устройството за разкодиране на бутилки е машина, използвана за подаване на бутилки към производствени линии в бутилиращата индустрия. Предлагат се много дизайни, но тяхната цел е една и съща, бутилки за храна автоматично при високи скорости, елиминирайки скъпия, неефективен ръчен труд на този процес.

AMPACK произвежда пълна гама устройства за разкодиране на бутилки, за да сортира, организира, ориентира и доставя бутилки или контейнери по един, изправен и подреден начин, направо на вашата производствена линия. Независимо дали вашият контейнер е голям или малък, вашата производствена линия е бърза или бавна, или вашият продукт е фармацевтичен, хранителен, напитка, козметичен или химически, AMPACK има система за разкодиране на бутилки с ниска или висока скорост, за да ви помогне да увеличите ефективността на вашата производствена линия.

Вижте видео

Високоскоростна машина за разкодиране на бутилки за домашни любимци

Вижте видео

Машина за захранваща маса с въртяща се маса за сортиране на бутилки

Вижте видео

Машина за сортиране на бутилки тип кутия за пластмасови бутилки

Вижте видео

Линейна автоматична машина за разкодиране на бутилки

Надеждно, превъзходно оборудване за декодиране

Наличието на надежден дешифратор на пластмасови бутилки или контейнери е от съществено значение за максимизиране на ефективността и гарантиране, че вашите контейнери са подготвени за следващата стъпка в процеса на опаковане. Използването на дешифратор от AMPACK ще гарантира, че имате дешифратор, който е лесен за разбиране, лесен за работа и поддръжка и също така ще осигури години безпроблемно производство.

Линията от високоскоростни декодиращи бутилки на AMPACK включва модели с нисък профил, висока производителност, спестяващи място, тежки и ергономично проектирани, които могат лесно да се интегрират със съществуващо или ново оборудване. Тези разкодиращи устройства автоматично ще вземат вашите декорирани или необработени бутилки от произволен насипен обем и ще ги поставят стабилно без повреда върху конвейера на вашата опаковъчна линия за операции надолу по веригата.

Как работят декодиращите бутилки

Дешифраторите на бутилки получават бутилките на произволни позиции, тъй като контейнерите се хвърлят произволно в голям бункер, който може да побере хиляди бутилки. След това тези бутилки се обработват по различни начини от бункера до други части на машините, така че се сортират, докато получите стояща бутилка директно във вашия конвейер, отиваща към пълнител за бутилки, след това към машина за затваряне, етикетиране и останалата част от пълненето линия.

Това е основно обяснение: има хиляди дизайни на бутилки и всеки контейнер трябва да бъде анализиран, за да може машината за разкодиране на бутилки да работи правилно, като вземете предвид, наред с други неща:

Необходима скорост

Тъй като устройството за разкодиране на бутилки е в началото на линията за бутилиране, то трябва да бъде най-бързата машина, за да е сигурно, че може да настигне всяко друго оборудване за пълнене на линията, ако има спиране.

Размер на контейнера

Размерът на контейнера в машините за пълнене с течности е критичен за препоръката за размер на машината; например машина с купа 32 може да направи 200+ бутилки в минута от бутилка от 2oz, но ще направи само 10-15 бутилки в минута с галони. Също така, бункер от 25 кубични фута може да побере хиляди бутилки от 2 унции, така че машината да може да работи дълго време без оператор, но може да побере само няколко десетки галона, така че дешифраторът може да работи само за няколко минути, преди бункерът да се за да се напълни отново.

Характеристики на дизайна

Всяка конструктивна характеристика на контейнер на контейнер може да представлява предизвикателство за всяка част от процеса на разкодиране; може да е твърде мек, ръбове, които увреждат контейнера, трудни за ориентиране размери (диаметърът и височината на бутилката са подобни), водачи на бутилката, които захващат куката, наред с други неща.

Място на монтаж

Много производствени линии стартират без устройство за разкодиране на бутилки и когато се анализира възможността за добавяне на такова, няма подходящо място за поставянето му на линия за пълнене на течности, тъй като тези машини обикновено са на най-голямата от производствените линии. Обикновено се поставя пред машината за пълнене на течност или прах. Някои клиенти също инсталират машината за разкодиране точно преди машината за етикетиране, когато е удобно да етикетират контейнерите преди пълнителя с течност.

Материал

Материалът на контейнера, възможността за маркиране и надраскване, чупливост, проблеми с качеството са някои от предизвикателствата, с които се сблъскваме, за да работят нашите машини правилно, бутилките за домашни любимци може да изискват специално боравене, за да се избегнат драскотини, докато се сортират на дешифратора за PET бутилки.

Почистване на контейнери на дешифратори

Ние предлагаме опция за изплакване с въздух на нашите дешифратори, но е важно да се отбележи, че почистването, извършено на тези системи с йонизиран въздух или изплакване с йонизиран въздух, е минимално, за контейнери, които изискват почистване, се препоръчва специално изплакване за бутилки.

Вторично ориентиране

За автоматично подаване на контейнери в производствена линия, някои контейнери изискват вторично ориентиране, така че контейнерите да са в правилната позиция, преди да влязат в машините за пълнене с течности или опаковъчното оборудване. Допълнително ориентиране е необходимо, когато бутилката, излизаща от устройството за дешифриране на бутилки, се доставя в конвейера в много позиции; пример за това би бил литър моторно масло с нецентрирана гърловина. При типичен декодиращ апарат за бутилки, контейнерите ще захранват тези несиметрични контейнери или с предно гърло, или с гърло, така че за да автоматизирате линията за опаковане, трябва да добавите вторична ориентация.